Delikatne ciasto wypełnione słodką, twarogowym farszem.Pyszny, śmietankowy twaróg zamknięty w delikatnym cieście pierogowym. Podstawowy produkt najczęściej wybierany przez konsumentów. Smak lekko słodki, naturalny.
Kresowy farsz z ziemniaków, twarogu i zasmażonej w odpowiednim stopniu cebuli. Przyprawione solą i świeżo mielonym pieprzem. Smak lekko pikantny, wyrazisty.
Ciasto pierogowe wypełnione wysokogatunkowym mięsem wieprzowym, pozyskiwanym bezpośrednio od lokalnych rodzinnych masarni. Dzięki przyprawom marki Prymat i odpowiedniej ilości cebuli, tworzy od lat jedyny w swoim rodzaju, aromatyczny farsz.
Soczysta drobiowa alternatywa, na bazie mięsa z uda kurczaka. Ciekawa i niecodzienna kompozycja smakowa, nawiązująca do popularnej ulicznej przekąski. Smak lekko pikantny, ale nie ostry, orientalny.
Klasyczny farsz z kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki i grzybów leśnych. Smak słodko-kwaśny, kapuściany z nutą pieczarek i grzybów z lasu.
Delikatne nadzienie z duszonych pieczarek i cebuli. Lekko orzechowy aromat grzybów świetnie współgra ze słodyczą karmelizowanej cebuli. Propozycja podania z łyżką kwaśnej śmietany oraz świeżo siekanej natki pietruszki. Smak zdecydowanie łagodny.
Nowość - autorska receptura właściciela zakładu. Unikalne połączenie prawdziwego sera gouda, świeżych pieczarek, z dodatkiem soli i pieprzu nawiązują do niepowtarzalnego smaku włoskiej pizzy i polskich zapiekanek. Smak łagodny, wyrazisty w otulinie łagodnego przecieru pomidorowego.
Lekkie a zarazem sycące danie. Aksamitna konsystencja farszu, którą tworzy duszony szpinak i twaróg, doprawiony czosnkiem. Smak lekko pikantny z wyraźnym czosnkowym akcentem i bukietem ziół.
Letni sezonowy smak soczystej truskawki zamknięty w miękkim cieście pierogowym. Firmowa propozycja podania, to śmietana z cukrem lub jogurtem typu greckiego. Smak półsłodki.
Orzeźwiające nadzienie z owocami jagody, dostępne w całorocznej produkcji. Prawdziwy rarytas dla dzieci i dorosłych na deser lub obiad. Smak półsłodki.
Drobne i apetyczne uszka z odpowiednią ilością aromatycznego farszu mięsnego. Doskonałe do barszczu czerwonego, a także rosołu domowego dla całej rodziny. Smak łagodny, odważnie doprawiony.
Obowiązkowy dodatek do świątecznego barszczu lub codzienna przekąska z wytrawnymi sosami. Z uszkami firmy Adamus, każde święta smakują tak samo dobrze. Smak półsłodko-kwaśny.
Naturalnie puszysty naleśnik, otulony złocistą bułką tartą, wypełniony po brzegi farszem mięsnym wieprzowym. Smażone na specjalistycznej fryturze gastronomicznej nie zawierającej oleju palmowego. Doskonała chrupiąca przekąska pełna wyrafinowanego smaku.
Klasyczne nadzienie kapuściano-grzybowe zawinięte w wytrawny, złocisty naleśnik. Idealne solo lub z dodatkiem czerwonego barszczy. Panierowane w kruchej bułce tartej. Smażone na specjalistycznej fryturze gastronomicznej nie zawierającej oleju palmowego.
Nowoczesna propozycja dania z aromatycznym mięsem wysokiej jakości z uda kurczaka, cebulą i mieszanką przypraw typu kebab gyros. Smażone na specjalistycznej fryturze gastronomicznej nie zawierającej oleju palmowego. Polecane dla fanów intensywnych smaków i przypraw.
Puszyste, sprężyste, okrągłe kluseczki z charakterystycznym wgłębieniem „dziurką” chłonącą sosy. Kwintesencja domowej kuchni za sprawą odpowiedniego gatunku ziemniaka i skrobi.
Uwielbiane przez naszych klientów. Tradycyjne kluski ziemniaczane, przygotowywane z ugotowanych i utłuczonych ziemniaków. Po ugotowaniu są miękkie i delikatne, rozpływają się w ustach.
Nowa odsłona ziemniaczanych kopytek z dodanym szpinakiem, doprawione czosnkiem. Lekkie danie z nutą zielonej świeżości.
Niepowtarzalna receptura lekkich, półsłodkich klusków na bazie puszystego sera twarogowego i ziemniaków są naszym pionierskim produktem. Opracowany przez właściciela wzór i kształt Leniwych Tradycyjnych od 2010 roku osiąga najlepsze wyniki w sprzedaży.
Nowa propozycja dania w ofercie Adamus na bazie surowego, tartego ziemniaka. Naturalna szaro-srebrzysta barwa. Wyjątkowy smak Podlasia oraz wschodnich rejonów Polski. W połączeniu z boczkiem i cebulą stanowią przysmak wszystkich pokoleń naszych klientów.
Cienkie, złociste naleśniki słodkie z serową aksamitną chmurką o wyjątkowym śmietankowym smaku. Podane na ciepło, z kleksem śmietany i ulubionymi owocami, klasyka która zawsze smakuje domowo i pysznie.
Naleśniki z prażonym, lekko kwaśnym jabłkiem w kostce pochodzącym z krajowych sadów z okolic Mogielnicy. Podane z cukrem pudrem i cynamonem, stanowić będą rozgrzewający pomysł na domowy obiad.
Puszyste, złociste naleśniki wypełnione słodkim, aromatycznym farszem z owocami truskawek. Podane z jogurtem lub ulubioną polewą przypomną nam urlop i beztroski smak wakacji.
Każde danie przygotowujemy z sercem, dbając o najwyższą jakość i autentyczny smak. Zapraszamy do zamówień!