Oferta

Pierogi - klasyka na każdą okazję

Pierogi z serem

Delikatne ciasto wypełnione słodką, twarogowym farszem.Pyszny, śmietankowy twaróg zamknięty w delikatnym cieście pierogowym. Podstawowy produkt najczęściej wybierany przez konsumentów. Smak lekko słodki, naturalny.

Pierogi ruskie

Kresowy farsz z ziemniaków, twarogu i zasmażonej w odpowiednim stopniu cebuli. Przyprawione solą i świeżo mielonym pieprzem. Smak lekko pikantny, wyrazisty.

Pierogi z mięsem

Ciasto pierogowe wypełnione wysokogatunkowym mięsem wieprzowym, pozyskiwanym bezpośrednio od lokalnych rodzinnych masarni. Dzięki przyprawom marki Prymat i odpowiedniej ilości cebuli, tworzy od lat jedyny w swoim rodzaju, aromatyczny farsz.

Pierogi doner kebab

Soczysta drobiowa alternatywa, na bazie mięsa z uda kurczaka. Ciekawa i niecodzienna kompozycja smakowa, nawiązująca do popularnej ulicznej przekąski. Smak lekko pikantny, ale nie ostry, orientalny.

Pierogi z kapustą i grzybami

Klasyczny farsz z kiszonej kapusty z dodatkiem marchewki i grzybów leśnych. Smak słodko-kwaśny, kapuściany z nutą pieczarek i grzybów z lasu.

Pierogi z pieczarkami

Delikatne nadzienie z duszonych pieczarek i cebuli. Lekko orzechowy aromat grzybów świetnie współgra ze słodyczą karmelizowanej cebuli. Propozycja podania z łyżką kwaśnej śmietany oraz świeżo siekanej natki pietruszki. Smak zdecydowanie łagodny.

Pierogi z zapiekanką

Nowość - autorska receptura właściciela zakładu. Unikalne połączenie prawdziwego sera gouda, świeżych pieczarek, z dodatkiem soli i pieprzu nawiązują do niepowtarzalnego smaku włoskiej pizzy i polskich zapiekanek. Smak łagodny, wyrazisty w otulinie łagodnego przecieru pomidorowego.

Pierogi ze szpinakiem i serem

Lekkie a zarazem sycące danie. Aksamitna konsystencja farszu, którą tworzy duszony szpinak i twaróg, doprawiony czosnkiem. Smak lekko pikantny z wyraźnym czosnkowym akcentem i bukietem ziół.

Pierogi z truskawkami

Letni sezonowy smak soczystej truskawki zamknięty w miękkim cieście pierogowym. Firmowa propozycja podania, to śmietana z cukrem lub jogurtem typu greckiego. Smak półsłodki.

Pierogi z jagodami

Orzeźwiające nadzienie z owocami jagody, dostępne w całorocznej produkcji. Prawdziwy rarytas dla dzieci i dorosłych na deser lub obiad. Smak półsłodki.

Uszka - doskonałe do barszczu i nie tylko

Uszka z mięsem

Drobne i apetyczne uszka z odpowiednią ilością aromatycznego farszu mięsnego. Doskonałe do barszczu czerwonego, a także rosołu domowego dla całej rodziny. Smak łagodny, odważnie doprawiony.

Uszka z kapustą i grzybami

Obowiązkowy dodatek do świątecznego barszczu lub codzienna przekąska z wytrawnymi sosami. Z uszkami firmy Adamus, każde święta smakują tak samo dobrze. Smak półsłodko-kwaśny.

Krokiety - chrupiące i sycące

Krokiety z mięsem

Naturalnie puszysty naleśnik, otulony złocistą bułką tartą, wypełniony po brzegi farszem mięsnym wieprzowym. Smażone na specjalistycznej fryturze gastronomicznej nie zawierającej oleju palmowego. Doskonała chrupiąca przekąska pełna wyrafinowanego smaku.

Krokiety z kapustą i grzybami

Klasyczne nadzienie kapuściano-grzybowe zawinięte w wytrawny, złocisty naleśnik. Idealne solo lub z dodatkiem czerwonego barszczy. Panierowane w kruchej bułce tartej. Smażone na specjalistycznej fryturze gastronomicznej nie zawierającej oleju palmowego.

Krokiety kebab

Nowoczesna propozycja dania z aromatycznym mięsem wysokiej jakości z uda kurczaka, cebulą i mieszanką przypraw typu kebab gyros. Smażone na specjalistycznej fryturze gastronomicznej nie zawierającej oleju palmowego. Polecane dla fanów intensywnych smaków i przypraw.

Kluski - idealne dodatki i samodzielne dania

Kluski śląskie

Puszyste, sprężyste, okrągłe kluseczki z charakterystycznym wgłębieniem „dziurką” chłonącą sosy. Kwintesencja domowej kuchni za sprawą odpowiedniego gatunku ziemniaka i skrobi.

Kopytka domowe

Uwielbiane przez naszych klientów. Tradycyjne kluski ziemniaczane, przygotowywane z ugotowanych i utłuczonych ziemniaków. Po ugotowaniu są miękkie i delikatne, rozpływają się w ustach.

Kopytka ze szpinakiem

Nowa odsłona ziemniaczanych kopytek z dodanym szpinakiem, doprawione czosnkiem. Lekkie danie z nutą zielonej świeżości.

Leniwe tradycyjne

Niepowtarzalna receptura lekkich, półsłodkich klusków na bazie puszystego sera twarogowego i ziemniaków są naszym pionierskim produktem. Opracowany przez właściciela wzór i kształt Leniwych Tradycyjnych od 2010 roku osiąga najlepsze wyniki w sprzedaży.

Przecieraki tzw. kluski szare

Nowa propozycja dania w ofercie Adamus na bazie surowego, tartego ziemniaka. Naturalna szaro-srebrzysta barwa. Wyjątkowy smak Podlasia oraz wschodnich rejonów Polski. W połączeniu z boczkiem i cebulą stanowią przysmak wszystkich pokoleń naszych klientów.

Naleśniki -dla miłośników słodkości

Naleśniki z serem

Cienkie, złociste naleśniki słodkie z serową aksamitną chmurką o wyjątkowym śmietankowym smaku. Podane na ciepło, z kleksem śmietany i ulubionymi owocami, klasyka która zawsze smakuje domowo i pysznie.

Naleśniki z jabłkiem

Naleśniki z prażonym, lekko kwaśnym jabłkiem w kostce pochodzącym z krajowych sadów z okolic Mogielnicy. Podane z cukrem pudrem i cynamonem, stanowić będą rozgrzewający pomysł na domowy obiad.

Naleśniki z truskawkami

Puszyste, złociste naleśniki wypełnione słodkim, aromatycznym farszem z owocami truskawek. Podane z jogurtem lub ulubioną polewą przypomną nam urlop i beztroski smak wakacji.

Każde danie przygotowujemy z sercem, dbając o najwyższą jakość i autentyczny smak. Zapraszamy do zamówień!