Dzień dobry!
Celem firmy ADAMUS jest produkcja wysokiej jakości wyrobów domowych, które są domowe nie tylko z nazwy. Posiadają przede wszystkim naturalny skład oraz tradycyjne receptury.
Od ponad 15 lat prowadzę wysokiej jakości produkcję dostarczając garmaż na terenie Polski oraz Unii Europejskiej (Niemcy, Belgia, Francja, Holandia, Szwecja, Szkocja) a od 2012 r. także do Wielkiej Brytanii i Irlandii. Współpracuję z lokalnymi klientami hurtowymi oraz punktami detalicznymi na terenie całego kraju.
Handel międzynarodowy stał się możliwy dzięki współpracy z profesjonalnymi przewoźnikami, dzięki którym produkty trafiają na sklepowe półki poza granicami Polski już w ciągu 3 dni.
Wraz z całym zespołem robimy wszystko co w naszej mocy, by jakością produkcji nie zawieźć naszych konsumentów, w szczególności rodaków, którzy tęsknią za Polską tradycyjną kuchnią i domowymi przysmakami.
W zakładzie zatrudniam specjalistów w dziedzinie gastronomii, bez których stworzenie doskonałej jakości wyrobów nie byłoby możliwe. Rozpoczynamy pracę każdego dnia wcześnie rano, by w odpowiedni sposób przygotować się do całego cyklu i porządku produkcji. Towar wyprodukowany, ugotowany, wystudzony i spakowany jednego dnia na drugi dzień trafia na regały hurtowni, sklepów spożywczych oraz wydawany jest na stołówkach, w firmach cateringowych czy salach bankietowych.
Przebudowa części zakładu w 2023 roku i inwestycja w nowoczesny park maszynowy poprawiła bezpieczeństwo oraz estetykę i komfort pracy na produkcji.
Ciągłe udoskonalenia i technologie produkcji wprowadzane w zakładzie przyczyniają się do sukcesu firmy. Zakup nowoczesnej linii pakującej pozwolił wydłużyć termin przydatności do spożycia do 18 dni (MAP). Wprowadzenie od 2024 roku nowego modelu etykiet polsko-angielskich oraz indywidualnego systemu sprzedaży sztukowej w systemie GS1, stworzył możliwość większego eksportu towarów na zachód Europy.
Posiadamy firmowy własny transport chłodniczy, który gwarantuje bezpieczne warunki dostaw.
Liczę na to, że w gronie moich nowych klientów znajdą się i Państwo – odwiedzający tę stronę.
Wymagam dużo od moich współpracowników, lecz zdecydowanie więcej od siebie samego.
Zapraszam do owocnej współpracy.
Adam Stańczak – właściciel