PRODUCENT PIEROGÓW, KROKIETÓW, NALEŚNIKÓW I USZEK  |  ADAMUS - PRODUKTY ZAWSZE ŚWIEŻE I BEZ KONSERWANTÓW
 

 

Zakończyła się XXXVII Certyfikacja
Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”.

O godło programu ubiegało się 77 producentów, którzy do oceny zgłosili 186 produktów. Audyt produktów biorących udział w programie odbył się w dniu 28 października br. w Hotelu Centrum w Sosnowcu.

 

Czym wyróżniają się produkty Adamus?

Oferowane przez nas wyroby, to produkty naturalne, wolne od sztucznych barwników, polepszaczy smaku czy wypełniaczy. Dostawą sera twarogowego Staropolskiego zajmuje się dla nas lokalna mleczarnia, która opracowała specjalną recepturę na ser dla naszych pierogów. Jest to silnie strzeżona tajemnica zakładu. Mięso wołowe, wieprzowe oraz drobiowe dostarcza dla nas od wielu lat Hurtownia, która posiada swój własny rozbiór mięsa, co sprawia, że trafia ono do nas zawsze w 100% świeże i wyjątkowej jakości. W naszych pierogach znajdują się całe owoce jagody. Uszka zawijane są ręcznie przez naszych pracowników. Natomiast pieczarka z Certyfikatem Global jest zawsze świeżo po zbiorze od naszego przyjaciela. Asortyment zakładu stale się zmienia, gdyż słuchamy sugestii naszych Klientów!

Adam Stańczak - właściciel

 

Godła „Doceń polskie”
dla firmy Wyroby Garmażeryjne „ADAMUS”!

 Jednym z laureatów XXXVII Certyfikacji Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie” jest firma Wyroby Garmażeryjne „ADAMUS” Adam Stańczak z Dąbrówki.

Członkowie Loży Ekspertów ocenili: Pierogi ruskie, Leniwe tradycyjne, Krokiety z mięsem, Krokiety kebab gyros oraz Pierogi z mozzarellą i pieczarkami z oferty tego producenta.

Maksymalne noty zdobyte we wszystkich kategoriach nie pozostawiają wątpliwości - powyższe produkty są doskonałe i zasługują na najwyższe Laury Programu - Godło “Doceń polskie TOP PRODUKT”.

Jak wyjaśnia przedstawiciel Programu “Doceń polskie”: Warunkiem udziału produktu w atestacji jest posiadanie przez niego tzw. polskiego akcentu, oznaczającego, że wytwarzany jest z rodzimych składników, na podstawie tradycyjnej receptury lub na terenie naszego kraju.

Członkowie Loży Ekspertów przyznają indywidualnie każdemu z produktów noty w skali od 1 do 10 oceniając jego smak, wygląd i stosunek jakości do ceny. Do zdobycia godła promocyjnego potrzebnych jest min. 7,5 pkt., tytułem TOP PRODUKT nagradzane są wyroby z maksymalnymi notami. Dzięki tym kryteriom oceniania, konsumenci mogą mieć pewność, że każdy produkt oznaczony Godłem Programu charakteryzuje się najwyższą jakością i doskonałym smakiem, jest pewny i godny polecenia oraz rekomendowany przez doświadczonych specjalistów z branży spożywczej. Znak jest rozpoznawany przez klientów i cieszy się ich zaufaniem.

Program promocyjny „Doceń polskie” jest realizowany od 2011 roku pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Jego celem jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Certyfikaty jakości są przyznawane na okres 24 miesięcy. Po upływie jego czasu producent, który nadal chce korzystać ze znaku „Doceń polskie” ponownie zgłasza nagrodzony wcześniej wyrób do oceny. Jeśli i tym razem zyska wymaganą regulaminem liczbę punktów, ważność Godła zostanie przedłużona na kolejny, dwuletni, okres. Więcej o firmie ADAMUS na stronach organizatora programu Certyfikacji mogą Państwo przeczytać tutaj

 

certyfikaty ADAMUS